Utflyktsmål/Aktiviteter
Bilder
Restaurangen
Prislistor
Kontakta Oss
Kurser/Abonnering
Säsongsplatser
Boka Online

Information
Vägbeskrvining?
  För kartor och vägbeskrviningar rekommenderas Eniro.se
Utflykt!
  När man är ute och campar så är det alltid roligt att åka runt och se vad som finns i närheten. Men ofta kan det vara svårt att veta vart man kan åka eller vad som finns. Så här kommer några ideér och tips på resmål att besöka lite närmare. Några sevärdheter och besöksvärda platser som kan bli grunden för en utflykt!

Sökmotor
sök bara på sikhallscamping.se

Utflyktsmål

Akvedukten i Håverud

Sveriges enda akvedukt, byggdes istället för en sluss i Dalslands kanal. När man byggde den kallades det för ett tekniskt underverk. Då det inte finns någon annan plats i världen där akvedukt, landsvägsbro och järnvägsbro möts ovanför varandra.

Ligger i Håverud cirka 40 km från campingen.

Mer info: Akvedukten i Håverud
 

Glashuset i Sikhall

Det är ett glashus med ett vanligt boningshus inuti som utnyttjar växthuseffekten till ett mer miljövänligt boende. Glashuset fungerar som ett ekosystem då huset är ett slutet kretslopp. Man kan få en guidad tur där man kan få lära sig lite mer om husets uppbyggnad och idé.

Glashuset ligger precis bredvid campingen.

Mer info: www.ecorelief.se
 

Vattenpalatset Vänersborg

Äventyrsbad för hela familjen. Med vattenrutschkanor, vattentunnlar, utebad och bubbelpooler. Det finns även tillgång till en liten kiosk och bastu efter badet. Vänersborgs badpalats är trevligt för hela familjen ett äventyr som är synd att missa.

Vänersborgs badpalats ligger cirka 20 km från campingen.

Mer info: Äventyrsbadet
 

Dalslands Konstmuseum

Med dalsländsk konst, silver och möbler m.m. Museet ligger högt beläget med fin utsikt över sjön Spången. Man finner även en liten brygga för sjöfarare och ett litet musiecafé som kommer väl till pass. Här hittar man det mesta om Dalslands konsthistoria.

Dalslands museum ligger i Mellerud ca 30 km från campingen

För mer info: www.dalslandskonstmuseum.se
 

Dalslands Glashytta

Dalslands glashytta är ett glasmästeri där man kan få se när en glasblåsare formar och blåser glasmassa till vaser, skålar och liknande. Efteråt kan man slå sig ner och ta en fika med nymalet kaffe och hembakade muffins i en mysig kaffestugan.

Glashyttan ligger ca 20 km från campingen.

För mer info: Dalslands Glashytta
 
 

Kungajaktmuseet Älgens Berg

Halle- och Hunneberg är ett av Sveriges älgtätaste skogar det är även här som kungen brukar ha sin årliga älgjakt. På Hunneberg i den vilda skogen hittar du Älgens Berg, ett museum som har mycket intressant att erbjuda. Lär dig om forntidsmänniskor, djur o natur och platåbergen Halle- och Hunnebergs facinerande uppbyggnad av olika bergarter och intressanta struktur med mera. I mitten av museet står den symboliska älgen som haft stor betydelse för bergets historia.

Älgens Berg ligger ca 40 km från campingen.

Mer info: Älgens Berg
 

Dalslands Moose Ranch

Har du någonsin velat mata eller klappa en älg? I Dals Ed så kan du besöka en moose ranch med sex tama älgar som lever i ett inhängnat skogsområde. Kom riktigt nära de mäktiga djuren och få en minnesvärd upplevelse. Vill man ha sig en liten sovenir kan man besöka älgshopen och det finns även en kaffeservering nära till hands. Bra fotomöjligheter, så tveka inte att ta med kameran.

Dals Ed's moose ranch ligger ca 70 km från campingen.

För mer info: www.dalslandsmooseranch.se

 


Sikhalls Camping & Restaurang 464 65 Brålanda - Tele: +46 73 097 61 00 - Mail: info@sikhallscamping.se